Det skal du vide om tandimplantater

Tandimplantater er en moderne og effektiv løsning på tandtab, som giver dig mulighed for at genskabe både funktion og æstetik i dit smil. Uanset om tabet af en enkelt tand eller flere tænder er årsagen, kan tandimplantater være den optimale løsning for mange. Her er det, du bør vide om tandimplantater.

Hvad er tandimplantater?

Tandimplantater består af en titaniumskrue, der indsættes direkte i kæbeknoglen og fungerer som en erstatning for tandens rod. Denne skrue fusionerer naturligt med knoglen, hvilket giver en stabil og holdbar base for en kunstig tandkrone. Kronen, som er synlig og ligner en naturlig tand, fastgøres sikkert til implantatet og giver et æstetisk tiltalende resultat. Du kan for eksempel få tandimplantat Frederiksberg.

Her er fordelene ved tandimplantater

Tandimplantater har flere fordele sammenlignet med traditionelle proteser eller broer. De tilbyder en mere permanent løsning, der ikke kræver omliggende tænders beskadigelse som med broer. Implantater kan også forhindre knogletab i kæben, som ofte sker efter tandtab, da de stimulerer knoglevækst og bevarelsen af kæbeformen.

Hvordan foregår behandlingen?

Behandlingen med tandimplantater indebærer typisk flere trin og kan variere afhængigt af dine individuelle behov og helbred. Først vil en omfattende undersøgelse og vurdering af mundhulen og kæben finde sted for at sikre, at du er egnet til implantatbehandling. Derefter indsættes implantatet kirurgisk i kæbeknoglen under lokal eller generel bedøvelse. Efter en helingsperiode, hvor implantatet vokser fast med knoglen, fastgøres en specielt fremstillet tandkrone til implantatet for at fuldføre restaureringen.

Efterbehandling og vedligeholdelse af tandimplantater

Efter implantatet er blevet succesfuldt placeret og kronen er påsat, er det vigtigt at opretholde en god mundhygiejne for at sikre langvarig succes med tandimplantaterne. Regelmæssige tandlægebesøg anbefales for at overvåge implantatets tilstand og generelle mundsundhed. Rygning kan også have en negativ effekt på implantaters holdbarhed og succesrate, så rygestop er stærkt anbefalet. Med den rette pleje kan tandimplantater vare i årtier og give dig en stabil og naturlig følelse, der ligner dine egne tænder.

Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Please enter the result of the calculation above.