Sådan får du den bedste nattesøvn

Du får sikkert ikke altid lige de 9 timer, som du gerne vil have. Nattesøvn er så vigtigt for os alle, særligt hvis vi skal være velfungerende til dagen efter. Der er mange ting, du kan gøre for at forbedre din nattesøvn. Hvis du er nysgerrig på at høre mere om, hvordan du kan optimere din nattesøvn, så læs med i denne artikel.

En god seng gør en forskel

Hvis du vil have mest ud af de timer, som du ligger i din kontinentalseng 140×200 så skal du sørge for at have en god og behagelig seng. Det kan gøre en stor forskel for dig, hvorvidt du får en god nattesøvn eller ej. Det kan være, at du skal have en anderledes madras, der kan gøre, at du ligger bedre i sengen i løbet af natten. Folk har typisk en præference, når det kommer til hvor hård eller blød en madras skal være. Det er et godt sted at starte, hvis du gerne vil have en bedre nattesøvn.

Sluk mobilen før sengetid

Det er så vigtigt, at du sørger for at lægge din mobil fra dig, før du skal lægge dig til at sove. Det blå lys, som der kommer fra din mobil, kan nemlig gøre dig mere vågen og det kan sågar gøre, at det flimrer for dine øjne. Det er det ene tidspunkt på dagen, hvor du er helt for dig selv, og derfor skal du sørge for at slappe af i kroppen, uden at ligge og kigge på din mobil. Du kan eventuelt sætte mobilen på flymode eller lydløs, så du ikke bliver forstyrret.

Læs en god bog

Dette hører lidt i forlængelse til forrige afsnit. For hvis du vil have en god nattesøvn, så kan det at læse lidt, før du skal lægge dig til at sove, gøre en stor forskel. Det er nemlig en god træning for din hjerne og for nogle kan det også virke meget søvndryssende at læse. Hvis du ikke er en store læser, så kan du dog snyde lidt og bruge din mobil til at høre lydbog fra. Bare husk ikke at kigge på din mobil!

Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *