5 rejsetips til Vietnam

Vietnam er uden tvivl et af Asiens smukkeste og mest kulturelle lande. Her er mulighederne så mange, at man sjældent kan nå det hele på én gang. Vietnam er storslående, og derfor vælger mange også at rejse i landet. Nedenfor kan du læse en guide – samt få 5 brugbare rejsetips til Vietnam. 

 

Herlige Hanoi

Hovedstaden i Vietnam er et must-see! Oplev vietnamesernes autentiske og travle hverdag i Hanoi. Her kan du smage din første Coconut Coffee, og du kan lære historien om Hanoi på ét af de mange fine museer og attraktioner. Du kan gå på skinnerne på Train Street og opleve Ho Chi Minhs mausoleum… hvis du tør. Byferien har i sig selv sin charme, og det kan du læse meget mere om her.

 

Rismarkernes paradis

Vietnam er ikke kun et kulturelt epicenter. Her findes også noget af verdens flotteste natur. Tager du en tur nordpå, findes der rismarker, så langt øjet rækker – og det er altså et besøg værd! Byen Sapa i det nordlige Vietnam er kendt for sine fantastiske tourguides. De fortæller med stor autenticitet om rismarkernes historie og deres betydning for bønnerne. Her kan man også vælge at overnatte på et homestay, hvor man bor hos de lokale og får et indblik i deres dagligdag. Hvis man ikke er til autentiske homestays, findes der mange hoteller rundt i byen Sapa. Her er servicen i top, og man kan trygt falde i søvn ovenpå en lang og begivenhedsrig vandretur.

 

På tur sydpå

Bevæger man sig sydpå, er charmen en anden og bestemt også et besøg værd! Mange turister rejser fra nord til syd på motorcykel – og det er ikke tilfældigt. Turen mod syd skal opleves på klos hold og med mulighed for at kunne stoppe op undervejs. Naturen ned gennem landet er nemlig ekstraordinær og storslående. Flere steder kan man booke motorcykelture – men har man mod på det, kan man også booke sine egne og tage turen selv.

Street Food når det er bedst

Vietnams kulinariske køkken er noget at verdens bedste. Mange lande – Danmark inklusiv – finder stor inspiration i vietnamesiske delikatesser og implementerer dem i eget køkken. I Vietnam kan man – og bør man – opleve deres store madmarkeder. Her bugner det af smagfulde lækkerier fra de tætpakkede gadekøkkener, og det gode humør er smittende. Her kan du prøve den klassiske nudelsuppe Phở samt den sandwichlignende Báhn Mi.  

Tid er din ven

Der er mange ting at opleve i Vietnam. Ikke desto mindre har du fået et par rejsetips til din tur. Vigtigst af alt er at have tid nok. Der er intet værre end at skulle løbe fra seværdighed til seværdighed og ikke nyde oplevelsen til fulde. Derfor er det en god idé at klarlægge på forhånd, hvilke ting man har lyst til at opleve. Så er turens indhold mere overskueligt, og man kan i større grad nyde den! Har du svært ved at sætte pris på livets små glæder, kan du læse mere her og få tips til at leve i nuet – også på rejsen!

Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *