Hvad skal du huske, inden du rejse til Vietnam?

Hvis du planlæger at rejse til Vietnam, kan du forvente at opleve et land, der på mange måder adskiller sig fra Danmark. Vietnam har masser at byde på og er derfor blevet en af de mere populære rejsedestinationer i dag. Inden du rejser, er der imidlertid nogle ting, som det er værd at huske på.

Pak velovervejet

Hvis du har planer om at rejse rundt i Vietnam for at se nogle af de mange forskellige og spændende områder, der findes i landet, er det vigtigt at tænke over, hvordan du pakker. I Vietnam er det nemlig ikke helt ligesom i andre asiatiske lande, hvor det er varmt næsten lige meget hvor, du befinder dig. I Vietnam kan temperaturene være mere omskiftelige, og i nogle af bjergområderne kan de bevæge sig ned på en 10-15 grader. Derfor bør du huske at pakke lidt forskelligt, så du ikke pludselig står og mangler din farmorstrikkede yndlingssweater.

Husk at få tegnet en rejseforsikring

Vietnam er generelt et sikkert sted at rejse, men som altid er det en god idé med en rejseforsikring. I Vietnam kan du ikke løbe an på det gule sundhedskort eller det blå EU-sygesikringskort, så derfor er det endnu vigtigere, at du er ordentligt forsikret. I denne sammenhæng er det vigtigt at sørge for, at rejseforsikringen omfatter de ting, du gerne vil lave, mens du er i Vietnam. Det kan f.eks. være, hvis du gerne vil dykke, køre i bil, på scooter eller tage ud at sejle. På den måde sikrer du dig at være bedst dækket ind, hvis uheldet pludselig skulle være ude.

Trafikale forskelle

Sammenlignet med den danske trafik kan den vietnamesiske trafik virke noget mere kaotisk. Her er trafikken et sammensurium af cykler, scootere, biler, taxaer og busser, der drøner hastigt derudaf. Har du planer om at køre på cykel, scooter eller bil på din rejse i Vietnam, bør du derfor sætte dig ind i nogle af de trafikale forskelle på forhånd. På den måde undgår du at blive mere overrasket end højst nødvendigt, når du rent faktisk befinder dig i trafikken. Meget af det handler selvfølgelig også om at få et indtryk af trafikken, mens man er der. Alligevel er det som altid en god idé at forsøge at forberede sig, så godt som man nu engang kan inden afrejse.

Brug din sunde fornuft

Som altid skal man huske at bruge sin sunde fornuft, når man rejser. Selvom Vietnam er et anderledes land, og for nogle kan virke overvældende, er det generelt et sikkert land at færdes i. Selvom det er vigtigt at planlægge, er det også vigtigt, at man husker på at nyde det, mens man er der og ikke lader sig skræmme af eventuelle kulturforskelle. Som sagt er det i udgangspunktet blot et spørgsmål om at bruge sin sunde fornuft, som man bør gøre det lige meget hvor i verden, man har tænkt sig at rejse.

Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *