Rejst til Vietnam med børn – 5 praktiske råd

Vietnam er på mange måder et anderledes land end Danmark. Det skal dog ikke afholde dig fra at tage af sted med hele familien og opleve det spændende og eksotiske land, som Vietnam er. Her kan du læse 5 praktiske råd, som kan hjælpe dig med at planlægge din rejse til Vietnam så godt som muligt.

1. Omskifteligt vejr

Vietnam er et stort land og har en kysstrækning på mere end 3.200 kilometer. Det betyder, at der kan være store vejr- og temperaturforskelle afhængig af hvor i landet, man befinder sig. I bjergområderne kan der eksempelvis være temperaturer på ned til 10-15 grader. Derfor anbefales det, at man sætter sig ind i vejret hjemmefra, så man kan pakke tøj derefter. På den måde undgår man at mangle sin bedste sweater, hvis man pludselig bevæger sig ind i de lidt køligere områder af Vietnam.

2. Vær opmærksom i trafikken

De fleste vil nok mene, at de ved, hvordan man færdes i trafikken. I Vietnam er trafikken dog noget mere kaotisk end i Danmark. Her er der både tale om cykler, scootere, biler og busser, der drøner ned af gaderne. Det er derfor vigtigt at være ekstra opmærksom. F.eks. ved at signalere til køretøjerne inden du krydser en vej og tage børnene i hånden, så i går i samlet flok. I sidste ende er det mest af alt et spørgsmål om at vende sig til trafikken og danne sig et indtryk af, hvordan den fungerer i praksis. 

3. Giv dine smagsløg en oplevelse

Nationalretten i Vietnam hedder ”pho” og smager fantastisk. Vietnam byder i det hele taget på masser af fantastisk mad og til næsten ingen penge sammenlignet med herhjemme. ”Pho” består af nudler og strimler af kød og ligger i den milde ende, når det kommer til stærk mad. Det betyder, at retten også er velegnet til børn. For at være på den sikre side kan du huske på, at “Không cay” betyder, at maden skal være mindre stærk.

4. Undgå at blive snydt.

Ligesom i de fleste lande kan du risikere at blive snydt. Det gælder f.eks. taxaer, som forsøger at snyde dig ved at køre omveje, så de kan tjene flere penge. Her er det en god idé altid at blive enige om en pris, inden i sætter jer ind. Det er også en god idé at være opmærksom, når du får penge tilbage. Hvis du er uheldig, kan du risikere at få færre byttepenge alene af den grund, at du er turist. På samme måde bør du tage dig i akt for tilfældige gadesælgere, som sælger turistaktiviteter, da der her er større chance for, at de ikke lever op til forventningerne.

5. Husk at nyde det

Selv om Vietnam er et anderledes land og ved første indtryk kan virke noget mere kaotisk end herhjemme, er det vigtigt at nyde det. Vietnam er et land med utrolig meget at byde på. Du skal ikke bekymre dig. Så længe du bruger din sunde fornuft er Vietnam et sikkert land at rejse rundt i.

Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *